Torsdag den 31. oktober 2019 - kl. 20  

Svejk i Anden Verdenskrig

Torsdag den 31. oktober 2019 kl. 20


Krigen raser. I øst kæmper russerne for at stoppe den tyske offensiv, og i vest forsøger de allerede at finde fodfæste. Midt i dette kaos møder vi Svejk, som bor i Prag, der er under tysk besættelse. Svejk er ikke som alle andre - han lever af at fange hunde, som han videresælger til byens prominente fruer. Han havner altid i de mest mærkværdige situationer; men har heldigvis talegaverne i orden.

Det er en humoristisk forestilling, der undervejs akkompagneres af sang og klaverspil. Vi kommer hele følelsesregisteret igennem, når vi møder Svejk på værtshuset i Prag, hvor besættelsesmagten holder skarpt øje med forrædere og fidusmagere.

Teatret Møllen opfører. Instruktion: Gitte Kath.

Musiker: Rasmus Steenberg
Musiker: Rasmus Steenberg
Baseret på historie af Bertolt Brecht
Medvirkende: Ole Sørensen (Svejk), Uta Motz, Klaus Andersen, Sara Line Møller Olsen, Thomas Jacob C. Rønne

           
 

 Søndag den 3. november 2019 - kl. 14.  

SIGURDS DANMARKSHISTORIE

FAMILIEFORESTILLING Søndag den 3. november 2019 kl. 14 - i Sofiendalskolens teatersal
Denne forestilling er uden for abonnementet!


Genren er musikdramatik, som tager udgangspunkt i de 42 anmelderroste sange, Sigurd Barrett har skrevet til sin Danmarkshistorie.
Mange af sangene er ørehængere, som publikum synger med på undervejs, og som visuelt udtryk medvirker der 4 børnedansere i kostumer fra danseinstituttet Powerhouse i Aalborg.
Undervejs forundres vi, når dialogerne fører os ned i de mørke sider af historien: Slaveriet, undertrykkelsen, nederlagene og forbitrelsen over tabte drømme.
Gennem fortælling, replikbårne scener og sange føres vi frem til vor egen tid og det uundgåelige spørgsmål: Hvordan skal vi forme vores fremtid.

Varighed: 1 time og 45 minutter.
Målgruppe 5 - 100 år
Medvirkende: Sigurd Barrett, Adam Ild Rohweder, Elinor Barrett, Dagmar Barrett, Eskild Dohn, Martin Klausen, dansere m.fl.

Pris: 200 kr. for voksne og 100 kr. for børn under 15 år.

       
 

 Mandag d. 11. november 2019 kl. 20  

Jordens Indre

Om Danmarks ukendte verdensstjerne Inge Lehmann

Mandag d. 11. november 2019 kl. 20.


Inge Lehmann var stort set ene kvinde i en akademisk mandeverden i midten af 1900 - tallet. I 1936 påviser hun, at jorden har en fast, indre kerne. Hun udgiver en artikel om sin opdagelse; men anerkendelsen udebliver. Stykket tager sig den dramatiske frihed at lade Niels Bohr, repræsenterer de mandlige kollegaer, som modarbejder Inge på dansk jord. Anerkendelsen kommer fra uventet side. Udlandet har lagt mærke til hende, og hun inviteres til USA, hvor hun slår sig ned som underviser og forsker. Inge Lehmann døde i 1993 som 104 - årig og skrev sin sidste videnskabelige artikel, da hun var 99 år. Hendes forskning var banebrydende, og alligevel er hun stort set ukendt i Danmark. Først i 2017 fik hun i København et anerkendt monument placeret på Frue Plads, ved siden af en buste af Niels Bohr.

Folketeatret. Instruktion: Victoria Meirik
Dramaturgi: Geir Sveaass, Ninette Mulvad
Scenografi: Marianne Nilsson
Medvirkende: Iben Hjejle, Jesper Lohmann, Laura Bro, Troels Malling, Roberta Hilarius Reichardt

-                         
 

 Tirsdag den 3. marts 2020 - kl. 20  

2 PÅ TUR
En komedie om at gribe dagen

Tirsdag den 3. marts 2020 kl. 20.


Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give op, selvom det egentlig er for sent. De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom. De beslutter sig hurtigt for, at der vil de ikke ligge - de griber dagen og stikker af. Med dropstativ og pyjamas stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nyt - og sidste - eventyr. På deres vej møder de en række forskellige mennesker. En række hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Vi kender endestationen for de to mænds tur; men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

2 på tur med originaltitlen "Moins" blev i 2006 nomineret til Moliére-prisen som årets bedste franske dramatik.

Folketeatret
Scenografi: Marianne Nielsson
Instruktion: Geir Sveaas
Scenografi: Marianne Nielsson
Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen, Kristine Yde.

      
 

 Søndag den 19. april 2020 - kl. 15  

"Længe Leve Liva"
I denne kabaret portrætteres Liva Weel

Søndag den 19. april 2020 kl. 15

Sted: Haslev Folkebibliotek - indgang ad Rådhusstien.

Denne forestilling er uden for abonnementet!


Det bliver en rundtur i Livas vidunderlige univers med skønne sange fra Scala-tiden, blandt andet "Eskimo", "Åh hvor var han dog bedårende" og "Guldfisken". Det hele krydres med små historier og anekdoter fra Liva liv. Mange sange vil vække genkendelsens glæde. Andre vil måske have nyhedens interesse, da kabareten også byder på knapt så kendte sange. Derved præsenteres "nye" sider af Liva.

Teater Gyda opfører
Medvirkende: Liselotte Krogager og Ulf Starup.
Instruktion: Ole Møllegaard
Scenografi & kostumer: Jim Thompson og Leile Steenberg
Teknik; Jonas K. Thompson

Pris 100 kr. Kaffe/te inkluderet i prisen.

Drikkevarer kan købes.

Køb eBillet til "Længe leve Liva" HER.